Добре дошли на нашата страница

Ние се развиваме благодарение на мечтите.
Всички велики хора са били мечтатели.
Някои от нас позволяват на мечтите си да умрат, обаче други внимателно култивират своите мечти, защитават ги и ги съхраняват в неблагоприятните времена до тогава, докато неизбежно настъпят ясни и слънчеви дни.
Автор: Byдpo Уилcън
Да бъдем заедно мечтатели!

четвъртък, 14 февруари 2008 г.

Как да събираме електронните адреси?

7 начина

Автор: Джим Дениелс

1. Появяващи се прозорци

Става дума за неголеми прозорци, които се появяват на входа или изхода на вашите страници. В тях може да има, например, предложение за сваляне на безплатна електронна книга или абониране за информационен бюлетин с ценно съдържание и т. н. В тези прозорци обикновено се съдържа регистрационна форма, включваща име и адрес на електронната поща. Този подход дава увеличение на броя на абонатите на 500 %.


2. Бокс за абонаменти

Осигурявайки такава форма на всяка страница, вие съществено увеличавате броя на хората, желаещи да получат информация от вас.


3. Картички

Ако вашите клиенти в основата си са offline, вие можете да им изпратите свои картички и да им предложите някакъв стимул, за да ви изпратят електронните си адреси.


4. Конкурс

Това е един добър начин за масово събиране на адреси, защото хората са заинтерисуване от резултатите от състезанието и изпращат само съществуващи адреси.


5. Рекламиране на адреса на вашето електронно издание

Много хора пускат обявления, рекламиращи техния сайт. Но по-силен ход е рекламирането на адреса ви в една система за автоматизиран електронен маркетинг. В този случай на страницата за управление вие ще имате готов списък на абонати, които са контактували с автоматизираната система.

6. Събиране на данни чрез анкети


Много сайтове и електронни магазини, работещи в "реално" време пропускат възможността да имат свои бази данни с e-mail-адресите и телефоните на своите клиенти за по-нататъшни контакти, а това никак не е трудно да се направи с помощта на прости анкети.


7. Давайте нещо безплатно

Електронни книги, програмно обезпечаване или нещо друго. Подобни
"подаръци" - са високоефективно средство за фиксиране на адреси за електронна поща. Дайте на хората стимул да ви оставят електронните си адреси! Обикновено те неохотно ги съобщават поради притеснения, че същите могат да бъдет използвани против волята им. Но ако предполагаемият стимул е достатйчно голям, вие ще можете да съставите сериозен списък.

Няма коментари: